Grote Foyer

Netwerken in een glazen sculptuur

De Grote Foyer is centraal gelegen in de Philharmonie en verbindt zowel de entree als de zalen en subruimtes met elkaar. In het midden van de Grote Foyer bevindt zich een modern atrium met een prachtig ruimtelijk effect. Deze hoge ruimte met veel glas en daglicht is bij uitstek geschikt voor beurzen en netwerkbijeenkomsten. Wanneer er meer ruimte gewenst is kan de klassieke Blauwe Zaal erbij betrokken worden door haar monumentale deuren te openen.

  • Capaciteit: Receptie 800 / Diner 280
  • Oppervlakte: 704 m²

     

Klokken van Haarlem
Door de gong in de Philharmonie weet de bezoeker dat het concert gaat beginnen. Het geluid dat deze gong produceert is een gedeelte van de compositie 'Klokken van Haarlem' die Louis Andriessen schreef voor de heropening van het gebouw in 2005. De grafische vertaling van deze compositie is zichtbaar op de gevel en de ramen van het gebouw.