Koning van Haarlem

Muzikale zomerkomedie in de buitenlucht
do 24 aug ’23 - zo 10 sep ’23
do 24 aug ’23
-
zo 10 sep ’23

Voor het vierde jaar op rij strijkt Club Kenau in de zomer neer op het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem met een oer-Haarlemse familievoorstelling in de buitenlucht: Koning van Haarlem. De Club neemt je mee naar het jaar 1806 waarin de jongere broer van Napoleon tegen zijn zin naar Paviljoen Welgelegen (het huidige provinciehuis) verhuist om koning van Holland te worden. Om zijn verblijf in Haarlem te veraangenamen verzint hij een list. Maar wat als iedereen gelooft in de leugen?

Credits

Spel Marlies Bosmans, Emma van Muiswinkel, Jasper van Hofwegen, Wendy Briggeman, Myrthe Huber regie Stijn Dijkema tekst Marlies Bosmans muziek en liedteksten Bart Sietsema  dramaturgie Jasper van Hofwegen kostuums Evelien Pfeiffer decor Han Ruiz Buhrs artistieke leiding Club Kenau productie Stadsschouwburg Haarlem

In dit losjes op de feiten gebaseerde verhaal wordt Lodewijk Bonaparte door zijn oudere broer Napoleon naar Haarlem gestuurd om daar koning te worden. Haarlem zit niet te wachten op een Franse koning en Lodewijk is het beu om gecommandeerd te worden door zijn broer. Hij besluit daarom te wisselen van rol met zijn bediende Vick. Maar als hij er achter komt dat Vick zich steeds beter voelt in zijn nieuwe ambt en dat zijn nieuwe vriendin, de activiste Mietje Hulshoff, een aanslag wil plegen op de koning, krijgt hij het Frans benauwd. 

Kan Lodewijk de situatie nog redden en de inauguratie van de koning doen slagen zonder zelf door de mand te vallen? Een ding is zeker, het wordt weer zomers genieten voor (iets oudere) kinderen en volwassenen met deze muzikale familievoorstelling bomvol hertaalde Franse chansons, live muziek en een stoet aan bonte figuren.