Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht met Ariane Schluter, Porgy Franssen e.a.
vr 26 jan ’24 - zo 28 jan ’24
vr 26 jan ’24
-
zo 28 jan ’24

Een topcast van twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok, spelen een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben, en om familie te zijn. 

Credits

tekst: Tracy Letts | vertaling: Han van Wieringen | regie: Michel Sluysmans | muziek: Viktor Griffioen | spel: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Liza Macedo dos Santos, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abelmoumen | decorontwerp: Michiel Voet | kostuumontwerp: Sabine Snijders

‘Augustus: Oklahoma’ vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston die verscheurd wordt door geheimen en onvervulde verlangens. Het is een bloedhete augustus op het platteland van Oklahoma, waar het statige ouderlijk huis van de zussen Weston staat. Als hun vader spoorloos verdwijnt, keren ze met hun aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn, blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties aan het licht komen. De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en livemuziek maken dit stuk, waarmee Tracy Letts de Pulitzerprijs won, boeiend tot de laatste seconde. De regie is van Michel Sluysmans.

Website: Augustus: Oklahoma

Topacteurs in vlijmscherp familiedrama