Thomas Erdbrink

Onze man bij de Taliban
tv-serie genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf
do 8 jun ’23 20:00 - 22:00
do 8 jun ’23
20:00 - 22:00
  • do 8 jun ’23
    20:00 - 22:00
    Pauze 20:50
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Voor de VPRO-serie Onze man bij de Taliban reist Thomas Erbrink af naar Kabul voor een indringende documentaire over een land in diepe crisis. In 2021 vertrekken de Amerikanen en hun bondgenoten halsoverkop uit Afghanistan. Terwijl iedereen het land verlaat, besluit Thomas Erdbrink juist om af te reizen naar naar Kabul. Voor hem begint het verhaal dan pas. Op deze avond vertelt Thomas over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen.

Hoe film je onder een regime dat Westerlingen jarenlang als doelwit zag? En wat ging er vooraf aan de ontmoetingen die de trauma’s van 20 jaar oorlog onverbloemd in beeld brachten? Na het Westerse vertrek is het land geïsoleerder dan ooit. Welke toekomst is er voor de Afghanen, van bommenlegger tot hoofd van de meisjesschool? Aan de hand van indringende fragmenten laat Thomas je op deze avond zien wat de (onzichtbare) gevolgen zijn van oorlog en verloren vrijheid.

Dit programma is een productie van Haagsch College, in samenwerking met de VPRO.