Dochters van Nino

Theater Oostpool
za 6 mei ’23 20:00 - 21:30
za 6 mei ’23
20:00 - 21:30
  • za 6 mei ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Dochters van Nino (Nino is de vrouwelijke beschermheilige van Georgië) is een muzikale tijdreis geïnspireerd op de gebeurtenissen in de roman Het Achtste Leven (Voor Brilka). Aan de hand van persoonlijke verhalen van vijf vrouwen word je in een mozaïek van spannende beelden, confronterende gebeurtenissen en liefdevolle herinneringen meegenomen in wat de geschiedenis van Oost-Europa in de twintigste eeuw betekend heeft en hoe die ons gebracht heeft waar we nu zijn. Met de oorlog in Oekraïne staat de relatie tussen Rusland en de westerse wereld opnieuw onder spanning. 

Credits

Tekst Vera Morina, Koen Verheijden e.a. | regie Mette Bouhuijs (eindregie), Koen Verheijden, Seppe Salomé | spel en zang Démira Jansen, Eeke Boonstra e.a.| dramaturgie Madelon Kooijman | muziek Démira, Seppe Salomé e.a.

In deze muziektheater voorstelling laten Singer-songwriter Démira en cast je door middel van verhalen, live muziek en spoken word kennis maken met het enorme vermogen van vrouwen om generaties lang liefde, hoop en gemeenschapszin door te geven. Hun verhalen en songs bieden een nieuw perspectief op een geschiedenis zoals die maar weinig verteld wordt. Verhalen waarin vrouwen de microfoon opeisen en vertellen over wat de zowel prachtige als gruwelijke afgelopen eeuw voor hen heeft betekend.

Démira ontwikkelt een serie prachtige songs waarmee ze je meeneemt op een muzikale trip dwars door de 20e eeuw. Vera Morina (die eerder voor Oostpool een sprankelende nieuwe bewerking van Midzomernachtsdroom maakte) schrijft verschillende teksten en baseert zich mede op de verhalen uit haar eigen familiegeschiedenis.

Website: Theater Oostpool

Een ongepolijste theateravond waarin catchy popsongs, traditionele muziek en aangrijpende vertellingen elkaar afwisselen