TEDxHaarlem 2022

SHIFT HAPPENS
wo 16 nov ’22 19:30 - 22:15
wo 16 nov ’22
19:30 - 22:15
  • wo 16 nov ’22
    19:30 - 22:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
    Geweest

Het is het jaar van de Tijger, wat staat voor turbulentie en verandering. Catastrofale pandemieën, oorlog en opstand. Onze wereld moet op zoek naar een nieuw mondiaal ecologisch, economisch en sociaal evenwicht. Dat willen we ook, maar dat betekent wel verandering, onrust en onzekerheid. Kunnen we dat accepteren? Ook als het niet per se in ons eigen voordeel is? Zien we dat ook als een kans? 

Regels gelden vooral voor anderen
Diepere onderstromingen van sentimenten van vrijheid en angst en het beschermen van wat eigen is. Afzetten tegen regels, die alleen voor anderen gelden, en waar we zelf lak aan hebben. De media die over elkaar heen struikelen om schandalen te delen, en mensen aan de schandpaal te nagelen.  

Verandering omarmen als een kans
TEDxHaarlem onderzoekt en vult haar podium met sprekers die deze verandering zien, nodig vinden en omarmen als een kans. Want ‘shift happens’, ook als je niets doet. Mensen die sentimenten duiden en de noodklok luiden, mensen die ons op nieuwe kansen en bedreigingen wijzen, mensen die de ontwikkelingen vertalen naar creatieve uitingen, mensen die een nieuwe wereldordening onderzoeken, mensen die zich inzetten voor de natuur door de verbinding te zoeken, mensen die gewoon beginnen de wereld te veranderen. Want zoals gezegd ‘shift happens’: ook als je niets doet. Laat het een inspiratie zijn. Dat is TEDxHaarlem. 

Op woensdag 16 november zullen maar liefst 7 sprekers het thema SHIFT HAPPENS van verschillende kanten belichten en ons aan het denken zetten. Het beloofd een uiterst bijzondere en boeiende avond te worden! Eentje waar je nog dagen over blijft 'mijmeren'.

Programma
19:00 Deuren open, ontvangst met een drankje
19:30 Aanvang Programma
20:45 Pauze incl entertainment
21:15 Hervatting programma
22:15 Einde programma, start van de Borrel 
23:00 Einde van TEDxHaarlem 2022

Voor een overzicht en achtergrond van de sprekers ga naar www.tedxhaarlem.com