Moby Dick, de kerstmusical

Erik van Muiswinkel & Club Kenau
Muzikale vakkundigheid en volop spelplezier in kerstige walvisklassieker (Theaterkrant)
do 22 dec ’22 - zo 8 jan ’23
do 22 dec ’22
-
zo 8 jan ’23

Erik van Muiswinkel treedt aan als kapitein Ahab in de gloednieuwe kerstmusical van Stadsschouwburg Haarlem: Moby Dick. Hij speelt samen met zijn dochter Emma van Muiswinkel en Club Kenau in een geheel eigen interpretatie van de walvisklassieker van Herman Melville. Een muzikale familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar: met een spannend verhaal, met humor, met bizarre personages, met prachtige liedjes in een sprookjesachtig decor.

Credits

Concept Club Kenau | Regie Leopold Witte | Tekst Marlies Bosmans | Tekst & muziek Bart Sietsema | Spel Erik van Muiswinkel, Club Kenau (Emma van Muiswinkel, Marlies Bosmans, Jasper van Hofwegen en Bart Sietsema), Milan Sekeris en Maurits Wijmenga | Decor & kostuums Dieuweke van Reij

De eenzame, onzekere Ismael speelt de tweede vis van links in het kerststuk op school. Plotseling komt hij terecht in een magische wereld die verdacht veel lijkt op die van Herman Melville's Moby Dick. In deze vreemde, kille wereld, waar de bewoners nog nooit van Kerstmis hebben gehoord, kruipt Ismael langzaam uit zijn schulp. Hij maakt nieuwe vrienden, maar ook een vijand: de boze en verbitterde Kapitein Ahab, die de walvis Moby Dick koste wat het kost wil doden. Lukt het Ismael om Moby Dick te redden én op tijd thuis te zijn voor zijn zin in het kerststuk? Schuif met de hele familie aan bij deze vrolijke kerstdis met een vleugje magie én cranberry-saus op het menu.
 

In de pers

  • "Muzikale vakkundigheid en volop spelplezier in kerstige walvisklassieker" (Theaterkrant)
  • Je kan in 'Moby Dick, de kerstmusical’ een ode aan een kerstklassieker zien, maar je mag er ook een (liefdevolle) parodie in zien. (NRC)
  • "Klassieker is een muzikaal feestje" (Haarlems Dagblad) 

Emma en Erik van Muiswinkel waren te gast bij Koffietijd. Bekijk het item hier terug.

Met dank aan de Gemeente Haarlem, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Nolte Stichting en Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds.

Dé familiemusical in de kerstvakantie, alleen te zien in Haarlem!

De cast

Bart Sietsema

Bak

Emma van Muiswinkel

Kwiek

Erik van Muiswinkel

Kapitein Ahab

Jasper van Hofwegen

Ismael

Leopold Witte

Regie

Marlies Bosmans

Sa

Maurits Wijmenga

Stuur

Milan Sekeris

Tan