Wolfgang, het wonderjong (8+)

Pieter Kramer / Theateralliantie & Theater Oostpool
Feest voor geest, oog en oor ★★★★★ Trouw / Geweldige familievoorstelling ★★★★★ AD
do 23 mrt ’23 - zo 26 mrt ’23
do 23 mrt ’23
-
zo 26 mrt ’23

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. 

Credits

Cast Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders, Sidar Toksöz | Tekst Don Duyns | Liedteksten Theo Nijland | Muziek Mozart | Regie Pieter Kramer | Muzikale leiding Boudewijn Ruigrok | Choreografie Daan Wijnands

Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.  

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. 

In de media

TROUW ★★★★★
"Een feest voor geest, oog en oor"

AD ★★★★★
"Tal van grappen en twisten"

TELEGRAAF ★★★1/2
"Laat kinderen met veel humor en op speelse wijze kennis maken met muziek van Mozart"

DE VOLKSKRANT ★★★
"Hilarische scene waarin qua spelplezier en vakmanschap alles uit de kast wordt gehaald"

THEATERKRANT
"Vol met inventieve scènes"

DE GROENE AMSTERDAMMER
"dit grappige, leerzame én ontroerende theatrale meesterwerk'

Kom alvast in de stemming met de Mozart playlist

‘Geweldige familievoorstelling’ *****AD

Algemeen Dagblad ★★★★★