Een leuk avondje uit (8+)

Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
★★★★ de Volkskrant / ★★★★ NRC / ★★★★ De Morgen
zo 11 dec ’22 15:00 - 16:30
zo 11 dec ’22
15:00 - 16:30
  • zo 11 dec ’22
    15:00 - 16:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

In deze familiemusical lopen de emoties hoog op.  Net als in de Disneyhit 'Inside out' krijgen verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid allemaal hun eigen gezicht en spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!


Credits

Regie Jetse Batelaan | Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Marjan De Schutter, Wijnand Gomes, Chris van der Lee, Tristan van der Lingen, Ramon Mahieu, Jenell Tedjai, Rosanne Waalewijn, Mylene Waalewijn, Willemijn Zevenhuijzen | Dramaturgie Koen Haagdorens | Muziek Keimpe de Jong en Ton van der Meer | Choreografie Christian Celini

Een leuk avondje uit is de nieuwe familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Twee jaar geleden bundelden we de krachten voor Het eind van het begin van het einde. Met die voorstelling slaagden we er ternauwernood in de verbeelding van de ondergang te redden. Dit keer trekken we alle registers open. Een leuk avondje uit is een musical over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.
 

In de Media

DE  MORGEN ★★★★
"het spannendste dat het Nederlandse jeugdtheater te bieden heeft. Een leuk avondje uit bewijst opnieuw dat die reputatie terecht is”

DE VOLKSKRANT ★★★★
"Regisseur Jetse Batelaan draait in deze antimusical weer allerlei theaterconventies om. Het contrast is groot en geestig."

NRC ★★★★
"Een intens geestig contrast tussen de gedempte drukdoenerij van de musical en de dagdagelijkse gesprekjes van de crewleden."

THEATERKRANT
Hartverwarmende voorstelling voor de hele familie en alle emoties die van die families deel uitmaken: hoe prettig, ongemakkelijk, aanstekelijk of onverteerbaar die ook zijn.

Druk in de stad vanwege de Kerstmarkt

Op zondag 11 december is het erg druk in Haarlem vanwege de Kerstmarkt. De parkeergarages zullen snel vol zijn. Kijk hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van Haarlem.

Een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven