De Verleiders

Door de bank genomen: tien jaar later
do 15 jun ’23 20:00 - 21:45
do 15 jun ’23
20:00 - 21:45
  • do 15 jun ’23
    20:00 - 21:45
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, de politiek bemoeide zich ermee, maar is er iets veranderd? 

Credits

Script George van Houts | Regie Leopold Witte | Met Pierre Bokma / Dick van den Toorn*, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel

*Pierre Bokma en Dick van den Toorn wisselen hun rol

Jazeker. Het is erger geworden. De gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigden. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen.

En wij? Wij zien dat alles duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te doen, energie is onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. ‘Door de bank genomen: Tien jaar later’ werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

De rol van Peter Blok is overgenomen door Victor Löw.

Website: De Verleiders

Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.  

Ben van Duin