De Verleiders

Door de bank genomen: tien jaar later
wo 14 jun ’23 - do 15 jun ’23
wo 14 jun ’23
-
do 15 jun ’23

In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, de politiek bemoeide zich ermee, maar is er iets veranderd? 

Credits

Script George van Houts | Regie Leopold Witte | Met Dick van den Toorn, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel

 

Jazeker. Het is erger geworden. De gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigden. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen.

En wij? Wij zien dat alles duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te doen, energie is onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. ‘Door de bank genomen: Tien jaar later’ werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

Website: De Verleiders

Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.