Duco de Vries

Kroniek van een aangekondigde dood

Theater RAST
wo 26 apr ’23 20:00 - 21:15
wo 26 apr ’23
20:00 - 21:15
  • wo 26 apr ’23
    20:00 - 21:15
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Gepassioneerd muziektheater over eerwraak en sociale druk. Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, waagt zich aan het ijzingwekkende meesterwerk Kroniek van een aangekondigde dood van Gabriel García Márquez. Regisseur Celil Toksöz maakt er gepassioneerd muziektheater van over vrouwenrechten, bloedwraak en medeplichtigheid. Wegkijken is geen optie, of toch wel?

 

Credits

Regie Celil Toksöz | In coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

In een dorpje wordt een grootse bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd. Ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar moeder noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen en kondigen aan dat ze de jongen gaan vermoorden... Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg.

Kroniek van een aangekondigde dood is een ijzingwekkend en meeslepend meesterwerk over eerwraak en sociale druk, herkenbaar in veel culturen. Voor Celil Toksöz is dit geen cultureel, maar een maatschappelijk probleem dat dodelijk is voor een gezonde samenleving.

Website: Theater Rast