The Story of Travis

Theater Rotterdam & Well Made Productions
"VERPLETTERENDE FAMILIEKRONIEK" ★★★★★ NRC
za 15 apr ’23 - zo 16 apr ’23
za 15 apr ’23
-
zo 16 apr ’23

Theater Rotterdam en Well Made Productions presenteren The Story of Travis, een indrukwekkend familieverhaal over de Amerikaanse Travis die terugkijkt op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis.

 

Credits

Tekst Esther Duysker | Regie Romana Vrede | Choreografie Alida Dors | Spel Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Samora Bergtop en Yamill Jones

Regisseur Romana Vrede: “The Story of Travis gaat over het hebben van een thuis, het besef dat je de hoop bent van de voorgaande generaties en de vraag of je wel genoeg hebt gedaan om die hoop waar te maken.”

Deze nieuwe toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd op de Broadway-klassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry. Hansberry (1930-1965) was de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke auteur van wie een toneelstuk werd opgevoerd op Broadway. Het stuk vertelt het verhaal van de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) die als tiener zijn geboortestad Chicago verruilt voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat hij nog een keer terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven en bereidt hij zich voor op het hiernamaals.

Over de makers
De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, schrijver/scenarist Esther Duysker, regisseur Romana Vrede en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent voor de choreografie.

Bekijk het digital magazin

In de media

DE VOLKSRANT ★★★★☆
‘The Story of Travis’ is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap. Theater Rotterdam waagt en wint.

THEATERKRANT
Dit niet stereotiep verhaal over zwarte mensen is een verademing.

Een stuk over het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis.

"Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede"★★★★★ NRC