Pieter Henket

Introdans

Bach
wo 5 apr ’23 20:00 - 21:50
wo 5 apr ’23
20:00 - 21:50
  • wo 5 apr ’23
    20:00 - 21:50
    Pauze 20:45
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling ‘Bach’ laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist.

Credits

Andonis Foniadakis Selon désir | Sidi Larbi Cherkaoui Corpus Bach | Manuel Vignoulle Nieuw werk

‘Selon désir’ van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen, gezet op de openingskoren van de Mattheus- en de Johannespassie. De Griekse choreograaf vraagt daarbij het uiterste van zijn dansers. Dat choreografie en muziek ideale (dans)partners zijn, is bekend. In het speelse ‘Corpus Bach’ tilt de Vlaams-Marokkaanse dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui dit partnerschap naar een hoger plan. Iedere noot die de cellist live op het podium speelt, komt terug in de golvende lichamen van de dansers, van hun tenen tot aan hun vingertoppen. Choreograaf Manuel Vignoulle creëert speciaal voor deze voorstelling een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez ten slotte maken een filmisch intermezzo. 

Website: Introdans

Drie choreografen laten zich inspireren door het imposante oeuvre van Bach.

Eclectische ode aan Bach.

Theaterkrant