Ändere die Welt!

De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera & Opera Zuid
wo 15 mrt ’23 20:00 - 21:30
wo 15 mrt ’23
20:00 - 21:30
  • wo 15 mrt ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Op het wereldtoneel passeerden vele revoluties de revue, in verschillende gedaantes en met wisselend resultaat. Op de wrakstukken van voorbije radicale omwentelingen vragen we ons af: hoe nu verder? Kan een nieuwe wereld alleen gebouwd worden op het schroot van de oude? Is revolutie nog wel het middel voor verandering?

Credits

Muzikale leiding, arrangeur en pianist Pedro Beriso | Regie en concept Mart van Berckel  Zangers Claire Antoine, Inna Demenkova, Michael Wilmering en Sam Carl | Spoken word artiest Amara van der Elst | Orkest LUDWIG | Coproductie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid

Het theater van de revolutie ontvouwt zich in een decor van brokstukken van eerder bevochten ideologieën. Uit de as van de ene opstand herrijst de volgende tegenbeweging, de volgende roep om het andere, het betere, het nieuwe – de roep om vrijheid. Betekent revolutie vooruitgang, als de geschiedenis zich steeds blijft herhalen? Via muziek en tekst wordt in Ändere die Welt! een poëtische kijk gegeven op een wereld in verandering en de plek van de mens in die maalstroom van opkomst en ondergang, van hoop, verzet, leven en dood.

Ändere die Welt wordt uitgevoerd in het Duits met Nederlandse boventiteling. 

Website: De Nationale Opera

Muziektheater op de barricades

Onderdeel van:
Opera