Ändere die Welt!

De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera & Opera Zuid
wo 15 mrt ’23 20:00 - 21:20
wo 15 mrt ’23
20:00 - 21:20
  • wo 15 mrt ’23
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

OPERA MEETS SPOKEN WORD

Een groep mensen in de nasleep van een revolutie proberen een nieuw bestaan op te bouwen, terwijl ze zich afvragen: hoe verander je de wereld? Ändere die Welt! is een collagevoorstelling met bestaande muziek uit het opera- en liedrepertoire en spoken word artiest Amara van der Elst, die je door de voorstelling leidt en commentaar geeft in de taal van 2023. 

Credits

Muzikale leiding, co-creator, arrangeur en pianist Pedro Beriso | Regie Mart van Berckel | Geluidsontwerp Wputer Snoei | Zangers Sam Carl**, Inna Demenkova*, Elenora Hu*, Michael Wilmering | Spoken word artiest Amara van der Elst Kindsacteur Kai Bartak, Finn Vogels, Bart Heyl | Orkest LUDWIG | Coproductie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid

* De Nationale Opera Studio | ** Alumnus van De Nationale Opera Studio

We roepen ‘Verander de wereld!’, maar hoe doe je dat? En wat is verandering, als die gebaseerd is op ideeën uit het verleden? Op het wereldtoneel passeerden vele revoluties de revue, in verschillende gedaantes en met wisselend resultaat. In de muziekgeschiedenis hebben de verschillende revoluties hun sporen nagelaten. Samen met dirigent, arrangeur en pianist Pedro Beriso werd met bestaand opera- en liedrepertoire van onder meer Hanns Eisler, Weill, Rachmaninov, Shostakovich, Schumann, Auber, Beethoven en Wagner in combinatie met de hedendaagse klanken van spoken word en elektronische soundscapes een eigenzinnige muzikale wereld gecreëerd die opstand, verandering en vernieuwing ademt. De jonge, veelbelovende theatermaker Mart van Berckel brengt het geheel samen op het toneel.

Boventiteling
De gezongen teksten worden boventiteld in het Nederlands en het Engels. De Engelstalige spoken word teksten worden niet boventiteld.

Website: De Nationale Opera

"Eine extrem gelungene, wütende wie berührende wie großartige Arbeit!"

Opernwelt