Jakop Ahlbom Company

Vielfalt
za 25 feb ’23 - zo 26 feb ’23
za 25 feb ’23
-
zo 26 feb ’23

Jakop Ahlbom keert na lange tijd terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling ‘Vielfalt’. Als in een surrealistische film word je meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. Vielfalt tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie.

Credits

Regie Jakop Ahlbom | spel Reinier Schimmel, Jakop Ahlbom/Freek Nieuwdorp, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Silke Hundertmark, Merette van Hijfte, Pleuni Veen en Myrthe Kuipers | scenografie Daniel Ament 

De voorstelling was de absolute doorbraak van Ahlbom bij het grote publiek, kende een succesvolle internationale tournee en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. “Pure magie. (...) Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in deze wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt én erin meegezogen wordt”, schreef de Volkskrant destijds. Het publiek komt terecht in een soort surrealistische film van magische trucs, pure slapstick en dansante duetten. Het begint met een goochelaar die een vrouw laat verdwijnen. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij belandt in een surreëel doolhof, waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem weer. De man verdwaalt dieper en dieper in het hoofd van de goochelaar. 

Een verdwijntruc als start van een surrealistische zoektocht. 

Pure magie (…) Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in deze wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en erin meegezogen wordt.

de Volkskrant