Erik of het klein insectenboek (8+)

HNTjong i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht
za 11 feb ’23 - zo 12 feb ’23
za 11 feb ’23
-
zo 12 feb ’23

‘Erik of het klein insectenboek’ is een geremixte versie van de gelijknamige klassieker van schrijver Godfried Bomans. HNTjong maakt er een beestachtig leuke, muzikale familievoorstelling vol dans en muziek van, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Credits

tekst Jibbe Willems | regie Noël Fischer | choreografie Shailesh Bahoran | spel Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen en Soumaya Ahouaoui | dans Liam McCall, Deion Holwijn en Marchano Sarijoen 

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen. Hij ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb.  Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan hij zichzelf en de insecten redden?

Website: HNTjong