Junior Company

Ballet Bubbles
za 4 feb ’23 19:30 - 21:10
za 4 feb ’23
19:30 - 21:10
  • za 4 feb ’23
    19:30 - 21:10
    Pauze 20:05
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Overal ter wereld staan de danstalenten te dringen voor een plek bij Junior Company, de kweekvijver van Het Nationale Ballet die al voor velen de springplank was naar een succesvolle professionele danscarrière. Ruim veertig procent van Het Nationale Ballet bestaat uit voormalige Junior Company-dansers.

Credits

Pas de quatre - The Sleeping Beauty | Choreografie Sir Peter Wright Muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Wereldpremière Nosotros | Choreografie Wubkje Kuindersma Muziek Johann Sebastian Bach

Wereldpremière Remembrance | Choreografie Joshua Junker

Blink | Choreografie Juanjo Arqués Muziek Max Richter

Wereldpremière Promise | Choreografie Sedrig Verwoert

In ‘Ballet Bubbles’ brengen de junioren een uiterst gevarieerd programma, met naast klassiekers en hedendaagse werken ook wereldpremières van de jonge Nederlandse choreografen Wubkje Kuindersma en Joshua Junker. Kuindersma, momenteel als Young Creative Associate verbonden aan Het Nationale Ballet, creëerde eerder ‘Mesmer’ (2019) en ‘Mångata’ (2017) voor de junioren. Met haar mannenduet ‘Two and Only’ maakte ze internationaal furore.

Joshua Junker danst sinds 2018 in Londen bij The Royal Ballet, waar hij de afgelopen jaren diverse veelbelovende werken creëerde. In ‘Ballet Bubbles’ maakt hij zijn Nederlandse choreografiedebuut.

In de pers

“Wubkje Kuindersma, onthoud die naam. (…) In het programma van de Junior Company laat ze zien hoe fantastisch ze met tien dansers uit de voeten kan. Haar ‘Mesmer’ is de krachtigste première van het sprankelende ‘Unboxing Ballet’.” (De Volkskrant, over 'Mesmer')

Website: Opera Ballet

Juniorenensemble van Het Nationale Ballet brengt premières van Nederlandse bodem.