Don Quichot

OPERA2DAY & New European Ensemble
zo 29 jan ’23 20:00 - 23:00
zo 29 jan ’23
20:00 - 23:00
 • zo 29 jan ’23
  20:00 - 23:00
  Pauze 21:20
  Stadsschouwburg
  Stadsschouwburg Zaal
  Geweest

Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. 

Credits

Regie en libretto Stefano Simone Pintor | Muziek Vanni Moretto | Dirigent Hernán Schvartzman | Cast Mattijs van de Woerd (Don Quichot), Manuel Nunez-Camelino, Jeremiah Fleming, Alena Dantcheva, Michaela Riener, Carlos Negrín López, Massimo Altieri, Samar Qahtan en participanten.

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Er is Nederlandse en Engelse boventiteling.

Gratis schrijversworkshop - gratis voorstelling

Bedenk jij graag verhalen? Dan is OPERA2DAY op zoek naar jou! Je maakt jouw verhaal samen met een docent van OPERA2DAY tijdens een gezellige en inspirerende schrijfavond in de repetitieruimte van Stadsschouwburg Haarlem op vrijdag 20 januari van 19.00 tot 22.00uur.

Die nieuw-geschreven avonturen worden onderdeel van de voorstellingsavond én worden gepubliceerd in een verhalenbundel! Veel of weinig schrijfervaring… het boek wel of niet gelezen… iedereen is welkom. Als verhalenmaker bezoek je bovendien gratis de voorstelling.

Je meteen aanmelden? Ga naar het aanmeldformulier

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha is een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes

Onderdeel van