Quake

Theater Utrecht en DOX
vr 27 jan ’23 20:00 - 21:15
vr 27 jan ’23
20:00 - 21:15
  • vr 27 jan ’23
    20:00 - 21:15
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Bam! Dat waren weer vijf sterren voor Theater Utrecht en DOX. Met ‘Quake’ brengen ze een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft.

Credits

Tekst en regie Casper Vandeputte | Spel Ali Zanad, Çiğdem Polat, Gary Gravenbeek, Giovanni Pisas, Jatou Sumbunu, Juan Zyad, Marieke Giebels, Noah van der Burgt | Choreografie Melvin Fraenk en Çağdas Gülum (Artbeat) | Muziek Tom van Wee (Artbeat) | Dramaturgie Joris van der Meer

 

Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis, aangespoeld in het heden. De acht performers hebben hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde liggen. Dansend, pratend en zingend doen ze zelfbewust hun verhaal. Samen met regisseur Casper Vandeputte, choreografen Melvin Fraenk en Çağdas Gülum en muzikant Tom van Wee onderzoeken ze hoe hun verhaal samenhangt met dat van de mensen om hen heen. 

“Opzwepend theater over hoe het verleden doorwerkt in het heden. Het ijzersterke aan ‘Quake’ is dat de focus daarbij op grote historische processen komt te liggen, zonder ooit de persoonlijke impact uit het oog te verliezen.” (NRC, ★★★★★)

Website: Wij zijn DOXTheater Utrecht
 

Quake Workshop: vertel jouw verhaal

De voorstelling Quake is gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die elk hun persoonlijke verhaal vertellen. Maar hoe vertel je jouw unieke verhaal? Leer het belang van je afkomst kennen en geef vorm aan je levensverhaal in de Quake workshop. Deze workshop is gratis voor groepen/organisaties van minimaal 10 personen die kaartjes hebben gekocht voor de voorstelling. Kijk hier voor meer informatie

Een vurige performance die nog wel even natrilt.

Theaterkrant