Gevangenis Monologen 3

Ideefix Film & Media
wo 14 dec ’22 20:00
wo 14 dec ’22
20:00
 • wo 14 dec ’22
  20:00
  Dernière
  Stadsschouwburg,
  Stadsschouwburg Zaal
  Geannuleerd
 • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

Na twee uitverkochte edities zijn de Gevangenis Monologen terug met een derde deel. Net als in Gevangenis Monologen 1 & 2 staat het verhaal van een ex-gedetineerde centraal, maar in deze editie gaan ze nog sterker het gesprek aan met de samenleving en ons gevangenissysteem. 

Credits

Cast José Montoya, Eline ten Camp, Daan van Rijssel | Tekst Christine Otten | Dramaturgie Fabie Hulsebos | Regie Daniel Krikke

Waarom belanden zoveel (ex-)gedetineerden weer terug in de gevangenis? Hoe gaan we met elkaar om? Wat voor effect hebben vooroordelen en discriminatie op de ziel van een mens? Hoe wordt zelfhaat doorgegeven? En: hoe zou het anders kunnen? Gevangenis Monologen 3 pretendeert geen antwoorden te geven. Door een intiem, persoonlijk verhaal te vertellen en invoelbaar te maken, hopen we het gesprek te kunnen voeren. 

Een gloednieuwe theatervoorstelling over familie, verlies, uitgesloten worden en ‘verkeerde keuzes’ maken. Over jezelf oprapen en terugkomen na een crisis en over wantrouwen in de bajes. Actueel, ontroerend en confronterend.

Website: Gevangenis Monologen

“De onderlinge band, de stress, het respect naar elkaar, het in de knoop zitten en de dingen die buiten spelen. Ik hing aan hun lippen’’ (Het Parool)

Op de kracht van de Gevangenis Monologen valt niets af te dingen.

De Volkskrant