Juffenballet (6+)

Maas theater en dans
zo 6 nov ’22 15:00 - 16:20
zo 6 nov ’22
15:00 - 16:20
  • zo 6 nov ’22
    15:00 - 16:20
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes.

Credits

Idee, regie René Geerlings | Tekst, advies Moniek Merkx | Choreografie Cecilia Moisio | Compositie Reinier van Harten | Spel, zang en dans Dorien Folkers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz, Imke Smit | Decor Sanne Danz | Kostuums Judith de Zwart

Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Juffenballet is een avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal zomaar verandert in een wild bos. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen en humor. 

“Sprankelende grote zaalvoorstellingen vol heksen, humor en sprookjesbeelden” (Trouw ★★★★), 
“(…) een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem” (Theaterkrant),  
“Overweldigende totaaltheater met fenomenale juffen” (Scenes ★★★★)

NB Tijdens de voorstelling wordt een videoregistratie gemaakt. Om die reden staan er meerdere camera’s in de zaal opgesteld. Het publiek wordt niet gefilmd. 

Website: Maas theater en dans

Losgeslagen juffen in voorstelling vol dans, vette decorwisselingen, humor en liedjes.