Reis naar de Maan

BarokOpera Amsterdam
vr 21 okt ’22 20:00 - 21:40
vr 21 okt ’22
20:00 - 21:40
 • vr 21 okt ’22
  20:00 - 21:40
  Pauze 20:45
  Stadsschouwburg
  Stadsschouwburg Zaal
  Geweest

Met  Reis naar de Maan reis je met zes operazangers, zes instrumentalisten en drie acrobaten mee naar een universum zonder zwaartekracht. Deze komische en spectaculaire ruimte-opera is een van de mooiste partituren van de Franse componist Jacques Offenbach. BarokOpera Amsterdam vertaalt het naar het nu en maakt er een sprookjesopera van met droomwerelden op toneel, met liefdesdrama, humor en acrobatiek waar je je adem bij inhoudt.

Credits

muziek Jacques Offenbach, Frédérique Chauvet | regie en choreografie Bram de Beul  | sopranen Nathalie Denyft, Wendeline van Houten en Hansje van Welbergen | tenors Mattijs Hoogendijk, Jacques de Faber | bariton Pieter Hendriks | dans en acrobatiek Vilja Duo

Klaar voor vertrek?

In 1875 is Jules Verne een gevierd man met boeken als ‘Van de aarde naar de maan’. In datzelfde jaar pakt ook Jacques Offenbach het onderwerp op en brengt maanreizen naar de operavloer met ‘Voyage de la lune’. Het is een van de mooiste partituren van de Franse componist, die een onnavolgbaar talent voor luchtigheid en gevoelige melodieën had, over een tomeloze positieve energie beschikte en een eigenzinnige kijk op de liefde had. BarokOpera Amsterdam pakt Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera op en vertaalt het werk naar het hier en nu in ‘Reis naar de Maan’, waarin een verwende prins naar de maan reist en daar als een blok valt op Fantasia.

Voor de creatie van een universum zonder zwaartekracht werkt het gezelschap nauw samen met het Belgische acrobatenduo Vilja, dat garant staat voor adembenemende scènes. Laat je door een uitgebreide cast van operazangers, instrumentalisten en acrobaten meevoeren naar een universum zonder zwaartekracht in Offenbachs feestelijke werk.

Een komische, feestelijke en spectaculaire ruimteopera. 

Onderdeel van