Nicole Beutler Projects

GINKGO
vr 30 sep ’22 20:00 - 21:30
vr 30 sep ’22
20:00 - 21:30
  • vr 30 sep ’22
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Wat als werkelijk alles ten onder gaat? Als de mens verzuipt in zijn eigen vuilnis? Als de aarde haar plek terug opeist? 

concept, regie en choreografie Nicole Beutler | dans Melyn Chow, Hillary Blake Firestone, Felix Schellekens, Cesirhe Sedney en Marjolein Vogels | muziek Gary Shepherd, Mozart en Saint-Saens | theremin Dorit Chrysler | koor Consensus Vocalis 

GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole

Na het succes van ‘8: METAMORPHOSIS’ maakt Nicole Beutler opnieuw een dansopera over het einde van de mensheid op planeet aarde. In ‘GINKGO’ nemen vijf dansers, een theremin-speler en het koor van Concensus Vocalis afscheid van de wereld zoals we die kennen. Terwijl weemoedige muziekstukken vervormen en vervliegen, gaat de mensheid dansend op de vuilnishopen van de beschaving haar ondergang tegemoet. Alleen de Ginkgo, de Japanse notenboom die zelfs de kernexplosie in Hiroshima wist te doorstaan, overleeft. Op klanken van Shepherd, Mozart en Saint-Saens is ‘GINKGO’ een rituele oefening van de toekomst, een laatste extatische dans waarin passioneel gevochten wordt voor het voortbestaan.

Website: Nicole Beutler Projects

Een laatste extatische dans op de vuilnishopen van de beschaving.