The Big Sing: Beethoven Nine

Beethovens meesterwerk herschreven
zo 3 jul ’22 20:00 - 21:30
zo 3 jul ’22
20:00 - 21:30
 • zo 3 jul ’22
  20:00 - 21:30
  Philharmonie,
  Philharmonie Kleine Zaal
 • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

The Big Sing deinst nooit terug voor innovatieve programmering – Beethoven NINE! is daar het ultieme bewijs van. Het vermaarde ensemble s t a r g a z e (NL/DE) is een graag geziene gast op vooraanstaande podia over de hele wereld. Denk aan het Londense Barbican, Brooklyn Academy of Music in New York, de Elbphilharmonie in Hamburg en ook op eigen bodem in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘IJ. Op zondag 3 juli is Haarlem aan de beurt.

Uitvoerenden

 • Ensemble s t a r g a z e 
 • Festivalkoor The Big Sing
 • Vuyani Mlinde - bariton
 • Esmeralda Conde Ruiz en Aart Strootman - dirigent

Ensemble s t a r g a z e begeeft zich op het snijvlak van klassieke, hedendaagse muziek en avant-garde popmuziek. Als onderdeel van het Beethoven jubileumjaar in 2020 had s t a r g a z e het plan om alle negen symfonieën van Beethoven grondig te bewerken. Voor slechts 13 muzikanten, maar wel in de revolutionaire geest van de Weense meester. Wegens Corona bleef het project onvoltooid, maar hun versie van de Negende ging wel door. Op zondag 3 juli - slotconcert van The Big Sing 2022 - werkt s t a r g a z e samen met het Festivalkoor Big Sing in een spetterende bewerking van de beroemde Negende. 

In alle zalen van de Philharmonie ga je van verrassing naar verrassing om vervolgens de Grote Zaal te betreden voor een inspirerende versie van het slotdeel. 

Website: The Big Sing

Een spetterende bewerking van de beroemde Negende