Kindertheaterdag

De Rode Draad
zo 22 mei ’22 15:00 - 16:30
zo 22 mei ’22
15:00 - 16:30
  • zo 22 mei ’22
    15:00 - 16:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Wat krijg je als je de vijf theaterscholen Theaterfabrique, SchalkTheaterWijk, Kunstnest, Wat een drama en De Wereld Kindertheater bij elkaar zet in de schouwburg? Een heleboel kindertheater!

Op Kindertheaterdag komen voor het eerst heel veel Haarlemse kinderen van 7 tot 13 jaar die toneel spelen bij elkaar. Ze hebben hun eigen verhaal gemaakt en wekenlang geoefend. Die ochtend repeteren ze op het grote podium van de schouwburg. ‘s Middags is het eindelijk zover. Elke theaterschool maakt z’n eigen korte voorstelling die naadloos van de ene in de andere groep overloopt. Aan het publiek de vraag: wat is nu eigenlijk de rode draad? 

Kindertheaterdag is genieten voor alle ouders, broertjes, zusjes en buren die hun kleine toneelspelers willen zien stralen op een groot podium. Ook zijn er theateracts in het gebouw en kunnen kinderen een gratis theaterworkshop volgen. Kinderen die eens willen kijken of theater maken misschien iets voor hen is, zijn van harte welkom!

Gratis theaterworkshops voor kinderen van 7 tot 13 jaar 
14.00 – 14.30 uur 
Wil je zelf lekker met theater aan de slag? Tijdens deze introductieworkshop van een half uur leer je de allereerste stappen van toneelspelen. Daar is fantasie bij nodig, enthousiasme en heel veel lol! 
Voor de theaterworkshop moet je je van tevoren aanmelden bij Janneke Barten via j.barten@theater-haarlem.nl. Vermeld in het mailtje de naam en leeftijd van het kind. Wees er op tijd bij, want vol is vol. 

Iedereen mag komen kijken naar Kindertheaterdag, toegang is gratis, maar reserveer wel even je ticket.