De 48 uur van: Nederlands Blazers Ensemble

Concert in de vorm van een peer - Satie
zo 12 mrt ’23 15:00 - 16:15
zo 12 mrt ’23
15:00 - 16:15
 • zo 12 mrt ’23
  15:00 - 16:15
  Philharmonie,
  Philharmonie Grote Zaal
  Geweest

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars.

Uitvoerenden

 • Nederlands Blazers Ensamble

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de welgeroemde componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Creatievelingen ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten. 

Saties muziek is in dit programma bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam. En zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

Inclusief afterconcert.

Website: Nederlands Blazers Ensemble

 

Inleiding

14.00 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Hierin wordt niet alleen de componist en zijn muziek tot leven gebracht maar ook de avonturen die de blazers beleven bij het samenstellen en tot stand brengen van de productie. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Geniet van een kaasplankje van Kaashuis Tromp 

Tijdens het bestellen van tickets kan je ook gelijk een kaasplank reserveren:

 • Kaasplankje voor 2 personen met 5 verschillende soorten kaas, vijgenjam en knapperige crackers (€15)
 • Port en Kaas voor 2 personen met Fine Tawny Port, 5 verschillende soorten kaas, vijgenjam en knapperige crackers (€20)

LET OP! De kaasplankjes moeten van te voren gereserveerd worden. Heb je al tickets en wil je graag de kaasplank bestellen? Neem dan contact op met de kassa via kassa@theater-haarlem.nl.

Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour

Peter Lodder