Peter Lodder

De 48 uur van: Nederlands Blazers Ensemble

Concert in de vorm van een peer - Satie
zo 12 mrt ’23 15:00 - 16:30
zo 12 mrt ’23
15:00 - 16:30
  • zo 12 mrt ’23
    15:00 - 16:30
    Philharmonie,
    Philharmonie Grote Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars.

Uitvoerenden

  • Nederlands Blazers Ensamble

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de welgeroemde componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Creatievelingen ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten. 

Saties muziek is in dit programma bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam. En zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

Inclusief afterconcert.

Website: Nederlands Blazers Ensemble

 

Inleiding

14.00 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Hierin wordt niet alleen de componist en zijn muziek tot leven gebracht maar ook de avonturen die de blazers beleven bij het samenstellen en tot stand brengen van de productie. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour