Holland Baroque & Thomas Oliemans

Bach & Eisler
vr 17 feb ’23 20:00 - 21:15
vr 17 feb ’23
20:00 - 21:15
 • vr 17 feb ’23
  20:00 - 21:15
  Philharmonie,
  Philharmonie Kleine Zaal
  Geweest

Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler, contrasterende componisten? Deze onverwachte combinatie van twee steengoede componisten bracht de avonturiers van Holland Baroque samen met de meesterlijke bariton Thomas Oliemans.

Uitvoerenden

 • Holland Baroque
 • Thomas Oliemans

Van Bach tot Chinese traditionals, van jazz tot Brabantse kloostermuziek uit de 17e eeuw; met haar bijzondere programma’s is Holland Baroque een graag geziene gast op (inter)nationale podia. In december 2021 debuteerde het ensemble nog in de prestigieuze Elbphilharmonie in Hamburg. Holland Baroque maakt onderdeel uit van de Nederlandse Culturele Basisinfrastructuur en is onder andere winnaar van een Edison.

Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze baroktweeling herschrijft repertoire naar de hand van Holland Baroque. De afgelopen periode heeft het ensemble dankzij haar frisse creativiteit en doorzettingsvermogen onophoudelijk initiatieven ontplooid, ook toen deuren van concertzalen gesloten waren. Livestreams, radio-opnamen, schoolconcerten, podcasts, webinars en cd-opnamen; waar mogelijk speelt dit orkest altijd verder!

Websites: Holland Baroque | Thomas Oliemans

Barok is nu