Melle Meivogel

Prachtstemmen: Nederlands Kamerkoor

De verzegelde engel
za 4 feb ’23 20:00 - 21:15
za 4 feb ’23
20:00 - 21:15
 • za 4 feb ’23
  20:00 - 21:15
  Philharmonie,
  Philharmonie Grote Zaal
 • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

Rodion Sjtsjedrin liet zich inspireren door het epische verhaal over een gestolen icoon en een oudgelovige Russische gemeenschap die in opstand kwam tegen het repressieve regime van de Tsaren.

Uitvoerenden

 • Het Nederlands Kamerkoor
 • Peter Dijkstra als chef-dirigent
 • Ana de la Vega op dwarsfluit

Het monumentale koorwerk 'De verzegelde engel' van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin ademt een en al Russische mystiek. In de muzikale versie van Sjtsjedrin worden imposante koorklanken en Russische sfeerbeelden begeleid en afgewisseld door een virtuoze en tegelijkertijd ontroerende dwarsfluitpartij

Het Nederlands Kamerkoor werkt hiervoor samen met sterdwarsfluitist Anna de la Vega, die in 2018 met haar debuutalbum wereldwijd alle klassieke hitlijsten domineerde. De verzegelde engel is het jongste project in een langer lopende reeks Russisch-georiënteerde koorwerken waarmee chef-dirigent Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor de concertzalen aandoen. Zo voerde het koor eerder Rachmaninoffs Vespers en Schnittkes Concert voor koor uit – grootse koorwerken die net als het werk van Sjtsjedrin een onmiskenbare Russische sfeer oproepen van lange pijen en bewierookte gouden gewelven.

Website: Nederlands Kamerorkest

Website: Ana de la Vega

Imposante koorklanken, ontroerend en virtuoos dwarsfluitspel maken een onvergetelijke avond

Onderdeel van:
Prachtstemmen