De 48 uur van: Ekaterina Levental & Yoram Ish-Hurwitz

La Voix Humaine Facetime - Poulenc
za 11 mrt ’23 15:00 - 16:00
za 11 mrt ’23
15:00 - 16:00
 • za 11 mrt ’23
  15:00 - 16:00
  Philharmonie,
  Philharmonie Kleine Zaal
  Geweest

Nooit klonk liefdesverdriet zo hartverscheurend mooi. Een echte klassieker, deze Voix Humaine, maar nu met een camgirl als hoofdpersoon. Zij verzet zich wanhopig tegen het definitieve afscheid van haar ex via een videochat. Of staat er meer op het spel? 

Uitvoerende

 • Ekaterina Levental - spel en zang
 • Yoram Ish-Hurwitz - piano

 

Dit is in grote lijnen waar La Voix Humaine over gaat: 

Een vrouw heeft haar ex aan de telefoon, met wie ze vijf jaar lang een relatie heeft gehad. Zij is wanhopig op zoek naar houvast. Hij is zwak. Hij liegt tegen haar. Zij weet dat.
Oorspronkelijk (1930) een toneelstuk van Jean Cocteau, in 1959 bewerkt door Françis Poulenc tot een opera in één acte.

Chris Koolmees creëerde een enscenering die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan deze klassieker, namelijk de mens die onthecht raakt van de samenleving, in een gevaarlijk spel met steeds wisselende waarheden. Dit spel eindigt onvermijdelijk, abrupt en onverbiddelijk: verbinding verbroken, het licht valt uit, het spel is over.

De voorstelling speelt in een avondvullend programma, gecombineerd met een korte scene vooraf: ‘Spuug’ van Jibbe Willems, of fragmenten uit een andere eenakter van Cocteau – Un Bel Indifferent. Beide teksten behandelen een vergelijkbaar thema.

LEKS ontwikkelde speciaal voor dit project een multimedia-installatie. Via een webcam probeert de hoofdpersoon krampachtig de verbinding met de buitenwereld intact te laten. Ze faalt daar jammerlijk in. De soms lastig te definiëren grens tussen fantasie en werkelijkheid in de moderne media met ‘alternatieve waarheden’ als gevolg, wordt verbeeld in de live videochat die deze enscenering feitelijk is.

'De 48 uur van' wordt mede mogelijk gemaakt door Het Haarlemsche Muziekfonds en Stichting Gilles Hondius Foundation.

Website: Ekaterina Levental | Yoram Ish-Hurwitz

 

Geniet van een kaasplankje van Kaashuis Tromp 

Tijdens het bestellen van tickets kan je ook gelijk een kaasplank reserveren:

 • Kaasplankje voor 2 personen met 5 verschillende soorten kaas, vijgenjam en knapperige crackers (€15)
 • Port en Kaas voor 2 personen met Fine Tawny Port, 5 verschillende soorten kaas, vijgenjam en knapperige crackers (€20)

LET OP! De kaasplankjes moeten van te voren gereserveerd worden. Heb je al tickets en wil je graag de kaasplank bestellen? Neem dan contact op met de kassa via kassa@theater-haarlem.nl.

Een aangrijpende en zeer actuele solo van Ekaterina Levental

Chris Koolmees