Converge: Bloodmoon

Philharmonie & Patronaat presenteren
do 30 jun ’22 20:30 - 23:15
do 30 jun ’22
20:30 - 23:15
  • do 30 jun ’22
    20:30 - 23:15
    Pauze 21:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Grote Zaal
  • Toegangsprijs is exclusief drankje en garderobe.

Legendarische hardcore band Converge presenteert deze zomer het Bloodmoon project met een exclusieve show in Philharmonie Haarlem, gepresenteerd door Patronaat. Bloodmoon is een samenwerking met darkfolk-zangeres Chelsea Wolfe, componist Ben Chisholm en gitarist Stephen Brodsky (Cave In, Mutoid Man). 

Bloodmoon is ontstaan uit een verzoek van festival en broedplaats voor de harde kunsten Roadburn. Een Converge show die zich niet op de ziedende, agressieve kant van Converge, maar juist op het epische en zware dat de band ook etaleert, zie de songs waar de groep haar platen graag mee afsluit. Een sound uitgediept en verrijkt door de stem en het spel van Chelsea Wolfe met medewerking van Chisholm en Brodsky.

De uiteindelijke headline show op het festival in 2016 laat een diepe indruk achter. Tot op de dag van vandaag wordt het concert bestempeld als een van de beste ooit op het festival. De corona-pandemie geeft uiteindelijk tijd om opnieuw de handen ineen te slaan voor een volledig langspeler met enkel eigen werk. Het resultaat mag er zijn. 'Bloodmoon: I' is een dijk van een plaat met apocalyptische grandeur en ons vol verwachting laat uitkijken naar de show in ons Haarlem.

Hexvessel
Hexvessel is een psychedelische folkrockband rond Mat McNerney, bekend van zijn werk met Beastmilk, Grave Pleasures, Dødheimsgard en Carpenter Brut. Tegenwoordig opererend vanuit Finland, is Hexvessel een vehikel voor zijn liefde voor Engels folkrock uit de sixties en seventies en het pagan verleden dat nog zo voelbaar is in zijn huidige thuisland. Vanaf het geprezen debuut 'Dawnbearer' heeft de groep sindsdien nog vier platen uitgebracht, waarvan 'All Tree' het meest recente werk is. 

Legendarische hardcore band