Theater Rotterdam / Alida Dors

Livestream R.I.O.T. Outside the box
ma 7 feb ’22 20:00 - 21:00
ma 7 feb ’22
20:00 - 21:00

Tweeënhalf jaar geleden inspireerden onderdrukte stemmen en wereldwijde onrust Alida Dors tot het maken van een nieuwe dance chronicle: R.I.O.T. (Ready In Order To). De voorstelling werd gemaakt tijdens uitdagende omstandigheden, uitgesteld en verplaatst naar januari 2022. Maar opnieuw is het niet mogelijk te spelen voor publiek in het theater. 

Van voorstelling naar livestream
Juist in deze tijd van grote maatschappelijke onrust vindt Alida het belangrijk om R.I.O.T. te laten zien. Ze kiest voor een bijzondere vorm: op maandag 7 februari presenteert zij bij Theater Rotterdam R.I.O.T. Outside the box – een eenmalige livestream die deels op straat in Rotterdam en deels in het theater gedanst wordt.

Mechanismen van een opstand 
In een mix van dans, film en muziek onderzoekt R.I.O.T. de mechanismen van een opstand. Hoe individuen vastlopen in het systeem. Hoe de stem van de eenling aan kracht wint dankzij een groep. Hoe sisterhood en broederschap kunnen ontstaan in tijden van toenemende polarisatie. Maar bovenal: de transformatieve kracht van hoop, die vleugels geeft en richting geeft aan de toekomst.

Voor deze eenmalige livestream maakte Alida veel nieuw materiaal. Hierin ligt minder de nadruk op woede en ontwrichting – fenomenen tegenwoordig onophoudelijk het nieuws domineren – en meer op de helende kracht van groepsvorming en de binnenwereld van mensen in verzet.

Pay what you can