Joost Spijkers

Hotel Spijkers
za 26 mrt ’22 20:00 - 21:35
za 26 mrt ’22
20:00 - 21:35
 • za 26 mrt ’22
  20:00 - 21:35
  Philharmonie,
  Philharmonie Kleine Zaal
  Geweest

Als Ashton Brother specialiseerde Joost zich tot onfortuinlijke flamencodanser, primo ballerino, sterke man, blinde pianist en zanger van liederen die niemand kan verstaan. Sinds 2015 maakt Joost samen met zijn band en toneelschrijver Peer Wittenbols "solo" muziektheaterprogramma's.

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop Stan Mitrovic Regie en Beeld Titus Tiel Groenestege Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers Muziek o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks Decor en Kostuum Dieuweke van Reij Lichtontwerp Jasper Verhaart Geluidsontwerp Joep van der Velden Choreografie Iva Lesic

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier.

Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury. 

 • "In Hotel Spijkers wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen Joost Spijkers zingt helder en gepassioneerd. Hij maakt vooral indruk als hij theatraal uitpakt." de Volkskrant ★★★★ 
 • "Een waar visueel en theatraal spektakel" Trouw ★★★★
 • 'Hotel Spijkers' een meer dan waardige opvolger van 'Spijkers 2'" Theaterkrant
 • "Een bijna criminele overdaad aan schoonheid. SPIJKERS zingt het allemaal met verbluffend gemak" Parool

In Hotel Spijkers wil je voor eeuwig blijven

"Vanaf lied één is duidelijk: Spijkers heeft live een prachtig soepele, onopgesmukte zangstem."

- NRC, ★★★★