Benefietconcert: Ekaterina Levental

De Weg
za 12 mrt ’22 20:00 - 21:10
za 12 mrt ’22
20:00 - 21:10
  • za 12 mrt ’22
    20:00 - 21:10
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
    Geweest

De volledige kaartverkoopopbrengst van dit benefietconcert komt via Giro 555 ten bate van de vluchtelingen uit Oekraïne.

“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

“Ik ben zó niets op deze aarde…”

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De volledige kaartverkoopopbrengst komt via Giro 555 ten bate van de vluchtelingen uit Oekraïne.

Het concert van Scholtes & Janssens Pianoduo, Ekaterina Levental & Frank Peters op zaterdagmiddag wordt vervangen door het vertelconcert “De Weg” van Ekaterina Levental op zaterdagavond 12 maart. Met de kaartkopers wordt per e-mail contact opgenomen.