Michele Secchi

Festen

Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak e.a.
do 23 jun ’22 20:00 - 22:05
do 23 jun ’22
20:00 - 22:05
  • do 23 jun ’22
    20:00 - 22:05
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Festen treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop.

Naar de film van Thomas Vinterberg / Mogens Rukov / Bo hr. Hansen | Regie Titus Tiel Groenestege | Vertaling / bewerking Peter Heerschop i.s.m. cast | Met Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas, André Dongelmans, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, Vincent Croiset, Stephanie Louwrier en Maartje van de Wetering

In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart. 

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.

Website: Festen

Grote en glorieuze cast speelt wereldberoemd familiestuk Festen