Nederlands Dans Theater

Sudden and Suspended
do 19 mei ’22 20:00 - 22:00
do 19 mei ’22
20:00 - 22:00
 • do 19 mei ’22
  20:00 - 22:00
  Pauze 20:30
  Stadsschouwburg,
  Stadsschouwburg Zaal
  Geweest

In Sudden and Suspended komen drie verschillende choreografische stemmen samen. Het NDT 2-programma presenteert een wereldpremière van gastchoreograaf Edward Clug, markeert het begin van een nieuwe relatie met Tiffany Tregarthen en David Raymond, die ook nieuw werk maken, en brengt Johan Ingers veelgeprezen IMPASSE terug op het toneel.


Clug creëerde zijn eerste werk voor NDT, mutual comfort, in 2015, dat tot lovende recensies leidde en zijn doorbraak in Nederland betekende.

Het werk van Tiffany Tregarthen en David Raymond (Canada) kan beschreven worden als filmisch, de zwaartekracht tartend, en daagt de traditionele esthetiek en vormen van dans uit door middel van onderzoek, experiment en rigoureus vrij spel.

De choreografie van Johan Inger (Zweden) onderstreept een krachtig en gepassioneerd vocabulaire dat zich ontvouwt in speelse en lyrische passages die een kinesthetische verbinding creëren.

Voor Sudden and Suspended brengen de NDT 2-dansers IMPASSE uit 2020 terug. Het werk bevraagt het vermogen om de wereld collectief in twijfel te trekken en om de kracht te vinden het opnieuw te verbeelden.

Stroboscopisch effect
Aan het einde van het eerste ballet wordt gebruik gemaakt van een kortstondig stroboscopisch effect. Dit duurt ongeveer 10 seconden.

Er zijn twee pauzes.

Website: Nederlands Dans Theater

 

Drie verschillende choreografische stemmen