Marike Jager & Martijn Bosman

HIT ME!
do 12 mei ’22 20:00 - 21:15
do 12 mei ’22
20:00 - 21:15
  • do 12 mei ’22
    20:00 - 21:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
    Geweest

Een van Nederlands meest avontuurlijke singer-songwriters. Marike Jager is terug! Ze betovert, ontroert en verplettert. Eindelijk staat ze weer in het theater, deze keer samen met drummer Martijn Bosman (o.a. Gotcha!, Henny Vrienten). 

Trouwe fans weten het al jaren; Marike boeit van begin tot eind. Lowlands viel al in katzwijm. En toen volgde die indrukwekkende cover van ‘Come Together’ van The Beatles bij DWDD. Na het filmische ‘Here Comes The Night’ en het verstilde ‘The Silent Song’ verraste Marike recent met het vrolijke, energieke album ‘Hey Are You OK’. 

Plotseling legde een virus alles stil. Marikes clubtour werd afgebroken, festivals vervielen. Het werd stil en uitzichtloos. Na een fijn telefoongesprek met bandlid Martijn mailt hij haar spontaan een drumbeat ter inspiratie. Beiden voelen een prikkeling om weer iets te maken. Wie weet kan dat wel samen? Maar hoe gaat zoiets op afstand? Via de email begint het schrijven, op zo’n 125 km van elkaar. Ritmes, melodieën en gitaarlijnen vliegen over en weer. Twee eigenzinnige karakters die samen in het diepe springen en muziek gaan maken. Hoe dat klinkt? Hit me!

Crowdfunding
Het duo startte onlangs een crowdfunding campagne op platform Voordekunst om hun lang gekoesterde wens te vervullen; de EP uitbrengen op kwaliteitsvinyl in een gelimiteerde luxe editie, spetterend verpakt in een ‘vintage comics’ ontwerp van illustrator Viktor Beekman.

In de pers
"Invallende punkgitaren bij Marike Jager. [...] De liedjes op haar nieuwe EP M ft. M zijn stoerder en losser dan wat ze hiervoor maakte. NRC ★★★★☆

Ritmes, melodieën en gitaarlijnen vliegen over en weer!