BarokOpera Amsterdam

Queen Mary
Het unieke leven van een Engelse vorstin en haar Nederlandse echtgenoot
za 7 mei ’22 20:00 - 22:30
za 7 mei ’22
20:00 - 22:30
  • za 7 mei ’22
    20:00 - 22:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

Na de recente Brexit, neemt BarokOpera Amsterdam met de opera Queen Mary mee terug in de tijd toen de Nederlandse Willem III gehuwd met Mary Stuart, Groot Brittannië klaarstoomde om een wereldmacht te worden.    

Purcell was 350 jaar geleden de hofcomponist van Mary Stuart en Willem III. Hij schreef naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van het paar: het huwelijk en zijn complicaties, het regeren door Mary in het binnenland terwijl Willem in het buitenland oorlog voerde, de conflicten tussen protestanten en katholieken, Willems verovertochten in Vlaanderen als leider van de internationale coalitie tegen Lodewijk XIV, de dood van de nog jonge Mary en de heimwee naar Nederland van weduwnaar Willem.

BarokOpera Amsterdam heeft de muziek van Purcell omarmd. Met uitstapjes naar Händel, Mozart of Offenbach blijft de muziek van Purcell aan de basis van het gezelschap staan. Speciaal voor dit jubileum brengen de vier zangers en negen barokinstrumentalisten pareltjes uit het oeuvre van de Britse hofcomponist die je in hart raken. De geestige en verbindende dialogen zijn geïnspireerd op historische correspondentie en geschriften en geven een inkijkje in het bijzondere en het alledaagse van het leven van dit bijzondere paar.

In 2018 werd in het prestigieuze Théâtre de l’Athénée in Parijs al veel succes geoogst met een tiental Purcell voorstellingen.

Met boventiteling.

Speciaal voor dit jubileum brengen de vier zangers en negen barokinstrumentalisten pareltjes uit het oeuvre van de Britse hofcomponist die je in hart raken.

Onderdeel van:
Opera