Witch Hunt

Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni
vr 29 apr ’22 20:00 - 22:00
vr 29 apr ’22
20:00 - 22:00
  • vr 29 apr ’22
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Je weet niet, wat je niet weet. Kennis die in het verleden verloren is gegaan, krijg je niet makkelijk terug. De periode van heksenjachten in West-Europa viel samen met het oprukkende kapitalisme en de komst van het patriarchaat.

 

Credits

Regie: Eline Arbo | Met: Sarah Janneh, Joost Bolt, Angela Herenda, Bram van der Heijden, Rosa van Leeuwen, Bien de Moor, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Rosie Reith en Jesula Toussaint Visser

Overtuigd van het belang van het vrouwelijk perspectief op de grote uitdagingen van onze tijd en geïnspireerd door dit historische kantelpunt maakt regisseur Eline Arbo Witch Hunt; een voorstelling over de moed om dat wat we kwijt zijn geraakt in de ogen te kijken.

De jonge archeoloog Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de provincie. Veel lijkt daar nog niet veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. De vraag om juist daar een opgraving te leiden confronteert haar met een verleden dat men diep had weggeborgen. 


In de pers

“Briljante vormgeving, supermuziek en uitgekiende choreografie"
"Het gevoel dat je iets bijzonders hebt gezien en gehoord.”
Dagblad van het Noorden

“Poëtisch exaltatiestuk"
"Witch Hunt toont in zwart-witte kleurschakering dat de vrouw veel méér is, veel méér kan.”
Friesch Dagblad

“Muziek en dans zorgen samen geregeld voor kippenvel.”
Scènes

 

Interdisciplinair, muzikaal en innovatief werk over heksen van toen en die van nu