Junior Company van Het Nationale Ballet

Shooting Stars
di 24 mei ’22 19:30
di 24 mei ’22
19:30
  • di 24 mei ’22
    19:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

Elk jaar worden uit meer dan 700 aanmeldingen van over de hele wereld de meest getalenteerde jonge balletdansers geselecteerd voor de Junior Company van Het Nationale Ballet. Het ensemble danst regelmatig mee in de producties van het ‘grote’ gezelschap, maar boekt sinds de oprichting in 2013 ook ieder seizoen enorme successen met eigen tourneeprogramma’s. Dit seizoen is dat Shooting Stars, een programma dat zowel klassiekers als spannende, eigentijdse wereldpremières bevat. 

 

Credits

Pas de Six uit Het Zwanenmeer
Choreografie: Rudi van Dantzig
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovi

Ballet 101
Choreografie: Erich Gauthier
Muziek: Jens-Peter Abele

Nieuwe creaties van Milena Sidorova, Peter Leung en Marta Reig Torres.

Dat het succes van de Junior Company van Het Nationale Ballet zó groot zou zijn, hadden zelfs de oprichters – Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie – in 2013 niet kunnen denken. Inmiddels bestaat meer dan veertig procent van Het Nationale Ballet uit voormalige dansers van de Junior Company, onder wie op dit moment zelfs zeven tweede solisten en één eerste soliste. Wil je dus kennismaken met de sterren van de toekomst, dan is Shooting Stars hét aangewezen programma. 

Website: Junior Company

Vanwege een grote productie van Het Nationale Ballet, waar ook het hele ensemble van de Junior Company in zit, is deze voorstelling verplaatst van 20 april naar 24 mei 2022. Kaartkopers zijn via e-mail geïnformeerd.

Maak kennis met de sterren van de toekomst

Junior Company sprankelt en bruist.

Noordhollands Dagblad