Junior Company van Het Nationale Ballet

Shooting Stars
di 24 mei ’22 19:30 - 21:15
di 24 mei ’22
19:30 - 21:15
 • di 24 mei ’22
  19:30 - 21:15
  Pauze 20:30
  Stadsschouwburg,
  Stadsschouwburg Zaal
  Geweest

Elk jaar worden uit meer dan 700 aanmeldingen van over de hele wereld de meest getalenteerde jonge balletdansers geselecteerd voor de Junior Company van Het Nationale Ballet. Dit seizoen reist het ensemble langs de Nederlandse theaters met Shooting Stars, een programma dat de grenzen van het klassieke ballet opzoekt en spannende, eigentijdse choreografieën voor én door jonge talenten presenteert. 

Choreografieën

In the Future - Hans van Manen 
Bloom - Milena Sidorova 
(Pas de Deux) - Peter Leung 
The Sublimeness of NoBody - Marta Reig Torres 
If only I knew the right way - Zoë Greten

Hans van Manens In the Future, dat al in 1986 voor het jonge Scapino Ballet Rotterdam werd gecreëerd, is op het lijf van de Junior Company geschreven. Op de pulserende, jazzy muziek van het album Music for “The Knee Plays” van David Byrne laten deze jonge danstalenten, in de tweekleurige kostuums van Keso Dekkers, een subliem spel van kleuren en lichamen zien. Daarnaast presenteert Shooting Stars maar liefst vier wereldpremières van veelbelovende choreografen.

Wil je dus kennismaken met de sterren van de toekomst, dan is Shooting Stars hét aangewezen programma. 

Website: Junior Company

Vanwege een grote productie van Het Nationale Ballet, waar ook het hele ensemble van de Junior Company in zit, is deze voorstelling verplaatst van 20 april naar 24 mei 2022. Kaartkopers zijn via e-mail geïnformeerd.

Maak kennis met de sterren van de toekomst

Junior Company sprankelt en bruist

Noordhollands Dagblad