Tapasconcert: Amatis Pianotrio

Beethoven en Schubert
Zinderend en ontroerend.
zo 3 apr ’22 15:00 - 16:15
zo 3 apr ’22
15:00 - 16:15
  • zo 3 apr ’22
    15:00 - 16:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
  • Toegangsprijs is inclusief glas wijn, tapashapje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen.

 ‘Hun uitvoering is prachtig uitgebalanceerd en zeer expressief: een lust voor alle zintuigen.’ Aldus de pers over het jonge Amatis Pianotrio.

Uitvoerenden

Lea Hausmann, viool
Samuel Shepherd, cello
Andrei Gologan, piano


Programma

Beethoven
Pianotrio nr. 4  opus 11 'Gassenhauer'

Schubert
Pianotrio nr. 2, D. 929

Het werd in 2014 opgericht door de Duitse violist Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlands-Chinese pianist Mengjie Han. Het trio won de publieksprijs op het Grachtenfestival-Concours in Amsterdam, en werd in 2016 ‘Dutch Classical Talent’. Eerst laten de drie musici horen hoe Beethoven in zijn Pianotrio opus 11 een schatkist aan variaties uit een populaire straatdeun heeft weten te distilleren. En dan naar het Wenen van Franz Schubert, waar viool en cello zich nestelen rond de piano in een zinderend en ontroerend trio uit zijn laatste jaren.

Het ideale uitje op zondagmiddag
Op zoek naar een fraaie besteding van de zondagmiddag? Met een hapje en drankje van het huis? En als het even kan nog wat voedsel voor hart en geest? Wees dan welkom bij de tapasconcerten in de Haarlemse Philharmonie. 

Een lust voor alle zintuigen.

Onderdeel van:
Tapasconcerten