Hadewych Minis & Toneelgroep Oostpool

Girls & Boys
WINNAAR THEO D'OR
za 1 okt ’22 20:00 - 21:45
za 1 okt ’22
20:00 - 21:45
  • za 1 okt ’22
    20:00 - 21:45
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Hadewych Minis bekroond met Theo d’Or
Ze ontving de prijs voor beste vrouwelijke dragende rol voor haar spel in Girls and Boys. Volgens de jury toont Minis in Girls & Boys "een weergaloze veelzijdigheid in deze rol, van vrouw van de wereld op de toppen van geluk tot machteloze toeschouwer in haar eigen verhaal. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Hadewych Minis dat op deze manier op zich neemt."

Dennis Kelly tekst | Han van Wieringen vertaling | Daria Bukvić regie | Hadewych Minis spel | Madelon Kooijman dramaturgie  | Marloes & Wikke, scenografie | Dymph Boss kostuumontwerp | Wilko Sterke muziek 

Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Woede als brandstof
Oostpool brengt met Girls & Boys de Nederlandse première van Dennis Kelly’s in 2018 verschenen toneelstuk. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet over mannelijk geweld naar de Nederlandse theaters te brengen. Met woede als brandstof, humor als katalysator en menselijkheid als doel. Confronterend, maar vooral ook doordrongen van genegenheid, met een dringende oproep om elkaar en het leven lief te hebben.

Girls & Boys: een aangrijpende One Woman Show door Hadewych Minis