De Kleine Zeemeermin (8+)

Theater Utrecht i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht
Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin.
vr 28 jan ’22 - za 29 jan ’22
vr 28 jan ’22
-
za 29 jan ’22

De Kleine Zeemeermin is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. Duik samen in de onderwaterwereld van Annebel en haar vrienden! In zijn beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. In de eigentijdse, bewerkte versie van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel. 

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin.

Credits

Tekst en regie Thibaud Delpeut Componist Dries Bijlsma Songwriter Guus van der Steen Decorontwerp Dieuweke van Reij Kostuumontwerp Dymph Boss Lichtontwerp Bart van den Heuvel Geluidsontwerp Sander van der Werff Dramaturgie Joris van der Meer