Hans en Griet (7+)

De Toneelmakerij en Silbersee
Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal
vr 10 dec ’21 19:30 - 20:45
vr 10 dec ’21
19:30 - 20:45
 • vr 10 dec ’21
  19:30 - 20:45
  Stadsschouwburg,
  [NIET MEER GEBRUIKEN] Stadsschouwburg Zaal
  Geweest

Stel je eens voor dat je net als Hans en Griet helemaal de weg kwijtraakt in de grote stad. Dan zou het toch superfijn zijn als je een survival kit bij je had?

Credits

Regie: Paul Knieriem | Compositie: Engelbert Humperdinck, Genevieve Murphy | Muzikale leiding: Romain Bischoff | Libretto: Jibbe Willems | Met: Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Nienke Nasserian, Carl Refos, Michaela Riener, Rop Verheijen

Hans en Griet wordt gemaakt met financiële steun van De Versterking en Stichting Melanie.

De Toneelmakerij en Silbersee hebben daar iets op bedacht; Dwaal straks net als Griet rond in de buurt van de schouwburg, terwijl je naar operamuziek uit de voorstelling luistert en zet al je survival skills in om daarna heelhuids weer bij het theater terug te komen.

Vanaf een week voor de voorstelling kunnen bezoekers een gratis survival kit afhalen. Een doosje vol inspirerende opdrachten (uitgerust voor 4 personen) en mooie muziek om je eigen Griet queeste te beleven. Het enige wat je zelf nodig hebt is een telefoon met koptelefoon/headset voor iedere deelnemer of een telefoon met speaker. De dwaaltocht duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar (waarvan minimaal een volwassene). Zo lang de voorraad strekt!

Coronatoegangsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder

Om de jeugdvoorstelling te bezoeken heeft iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs nodig. Via de CoronaCheck app kun je het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toon je bij de ingang op je telefoon of op papier. Na het downloaden van de CoronaCheck app kun je het coronatoegangsbewijs op drie manieren verkrijgen:

 • Vaccinatiebewijs (alleen volledig gevaccineerd)
 • Herstelbewijs 
 • Testbewijs (alleen testresultaten via Testen voor Toegang)

Neem naast het coronatoegangsbewijs ook een geldig legitimatiebewijs mee. Na de controles hoef je geen 1,5 meter afstand meer te houden. Lees op deze pagina meer over het coronatoegangsbewijs.

Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans

“Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens.”