Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca
Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.
do 25 nov ’21 - za 27 nov ’21
do 25 nov ’21
-
za 27 nov ’21

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeed Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.


Komt het zien!

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor gasten met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Hierover volgt nog bericht in een servicemail.
Reserveren
Voor de tickets 'met blindentolk' kun je contact opnemen met onze kassa via 023 - 512 12 12.

 

Website: Scapino Ballet

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.