Trojan Wars

Het Nationale Theater / HNTjong
Een moderne versie van een eeuwenoude oorlog
do 11 nov ’21 - vr 12 nov ’21
do 11 nov ’21
-
vr 12 nov ’21

Een verpletterende bingewatch-marathon met eten, drinken en livemuziek. Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages. 

Credits

Regie Noël Fischer | Tekst Peer Wittenbols | Spel Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning | Ensemble Emilio Pramatarov, Gary 'Duimalot' Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyenno Talany (choreografie), Vera de Vries en Studenten van ROC Mondriaan (DAPA) en NOVA College

Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol verrassingen. Trojan Wars is een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.  

De moeder aller oorlogen

Trojan  Wars  is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis:  De Ilias  van Homerus,  over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater  maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen. 

  • "Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." (NRC, ★★★★★)
  • "Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien." (Trouw, ★★★★★)
  • "‘Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience." (De Volkskrant, ★★★★)

Drie afleveringen bingewatchen 

Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en vegetarisch food  van  Amaro  Creative Industries.  Het theater is één groot festivalterrein. 
 
1. “Happy Party” 
Een massale happy party  tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand.  Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris  begint  onschuldig,  maar  ontpopt zich  snel  tot een  vies  politiek spel.  De beroemde goden  roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat  goden altijd doen. Niks.  
 
2. Slagveld bij Troje 
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen.  Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze,  eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog  schaadt  steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden,  soldaten, vrouwen,  kinderen;  niemand blijft gespaard.  
 
3. Onderwereld 
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd. 

Trojan Wars 

Om 16.15 uur openen de deuren van het gebouw en wordt het eerste gerecht geserveerd. Om 17.00 uur begint de eerste aflevering. Deze marathonvoorstelling van 5 uur (met pauzes) is inclusief vegetarisch eten en drinken. In de pauzes zie, beleef en ervaar je allerlei acts. 

Eten bij Trojan Wars 

Al het eten tijdens Trojan Wars is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met de volgende allergieën: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. Bij het ontvangen van het eten voor aanvang kun je aangeven waarvoor je allergisch bent waarbij er een alternatief wordt aangeboden. Wanneer je een vorm van couliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt of sporen ook een probleem zijn laat dit van te voren weten via: allergie@hnt.nl

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival

Emmanuele Ohene Boafo ontving Louis d’Or voor beste mannelijke hoofdrol in Sea Wall