Pocketopera La traviata

Nederlandse Reisopera
Worden wie je werkelijk bent
vr 3 dec ’21 20:00 - 21:30
vr 3 dec ’21
20:00 - 21:30
  • vr 3 dec ’21
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geannuleerd

Bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker waarin we de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen volgen van trans vrouw Violetta. Een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is, we zijn immers allemaal op zoek.

Credits

Muzikale leiding Alistair Digges | Regie Dorike van Genderen | Decor- en kostuumontwerp Juli Weideli  | Lichtontwerp Tim van ‘t Hof | Met Aylin Sezer, José Romero, Aleš Jenis, Liza Lozica Vjera, Alexander de Jong, Zoe ’t Hooft, Sarah Konig

Naar onszelf, naar een hoger doel, naar erkenning en herkenning. Hoe ga je om met de vooroordelen en meningen van anderen? Hoe kun je dan toch worden wie je werkelijk bent? ‘La traviata’ betekent letterlijk ‘de dolende’. We volgen de innerlijke zoektocht en de strijd tegen maatschappelijke vooroordelen van hoofpersoon Violetta Valéry.

Nieuw verhaal
Bijzonder is dat dit niet slechts een ingekorte versie van de bekende opera is, maar dat regisseur Dorike van Genderen een nieuw verhaal heeft gecreëerd rond de figuur van Violetta. In deze productie is zij een trans vrouw – geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lili Elbe (geboren als Einar Wegener), een van de eerste mannen die in de jaren '30 geslachtsveranderende operaties onderging.

Gezongen in het Italiaans, met Nederlandse boventiteling.

Website: Nederlandse Reisopera

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

Worden wie je werkelijk bent

Onderdeel van:
Opera