Dutch Classical Talent: Animato Kwartet

Sneak-preview van de meest interessante musici van morgen
do 2 dec ’21 20:00 - 21:15
do 2 dec ’21
20:00 - 21:15
  • do 2 dec ’21
    20:00 - 21:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
    Geannuleerd

Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. 

Programma

O.a.
Debussy - Strijkkwartet op. 10
Tsjaikovski - Hymne van de cherubijn
Stravinsky - Trois pièces voor strijkkwartet

Download de programmatoelichting

Uitvoerenden

Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello

Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode.

De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’

Dutch Classical Talent
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

Sneak-preview van de meest interessante musici van morgen