ANDERHOOFD

Opera Theater Amsterdam
Operatheater over de zin van de waanzin
do 28 okt ’21 20:00 - 21:20
do 28 okt ’21
20:00 - 21:20
  • do 28 okt ’21
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg,
    Stadsschouwburg Zaal
    Geweest

‘Ik tel. Ik tel de stippen op mijn trui. Ik tel de streepjes op mijn broek. Ik tel de mensen in de supermarkt. Ik tel de mensen buiten op de stoep. Ik tel mezelf.’ 

Credits

Coproductie Opera Zuid | Muziek Henry Purcell en Philip Glass | Concept, regie & muzikale leiding Charles Hens | Bewegingsregie Paul van der Laan | Muziek uitgevoerd door ARTVARK Saxophone Quartet en Nick Scholten (harp) | Met: Bruno de Beus, Jantien de Kogel, Jeroen Verkroost, Tess van Brummelen, Anouk Brinkman, Suzanne Heeres, Allan Saheblal, Margriet Bosselaar, Maurice Levano, Thera Hoekstra, Felicia Held, Aart Eertink, Marin Mathijsen, Esther Martinez.

Tussen alle andere mensen raakt ANDERHOOFD verstrikt in een wereld vol ideeën, regels en interpretaties. De werkelijkheid vertroebelt langzaam en geleidelijk verliest ANDERHOOFD de grip op wie die werkelijk is. Wat volgt is een zoektocht naar houvast. 

De operavoorstelling ANDERHOOFD gaat over de noodzaak van tellen als je de grip op de wereld om je heen verliest. Over meetellen in een samenleving die een problematische verhouding heeft met jouw werkelijkheidsbeleving. De persoonlijke verhalen van bijna vijftien spelers, ervaringsdeskundigen op het gebied van psychose, worden verbonden met bovennatuurlijke personages uit opera’s van Henry Purcell en Philip Glass. In een eigentijdse opera komen de levensverhalen van de spelers samen met oude Engelse operatradities. 

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

Operatheater over de zin van de waanzin

Onderdeel van:
Opera seizoen 21-22

"Er valt wat te lachen, te treuren en te leren. Het blijft ontroerend iemand met een psychotisch verleden te horen zingen."

NRC