Jelmer de Moed

Dutch Classical Talent
De meest interessante musici van morgen
do 30 sep ’21 20:00 - 21:15
do 30 sep ’21
20:00 - 21:15
  • do 30 sep ’21
    20:00 - 21:15
    Philharmonie,
    Philharmonie Kleine Zaal
    Geweest

Op allerlei manieren gaat Jelmer de Moed dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en zijn innerlijke zielenroerselen. Dat kan alleen als je op een listige manier gebruikmaakt van de techniek en de klarinet geen geheimen voor je kent.  

Programma

Tristan Keuris - Canzone
Boulez Dialogue - de l’ombre double
Tijn Wybenga - nieuw werk 
Amarante Nat - nieuw werk
Reich - New York Counterpoint 

Klik hier om de programmatoelichting te downloaden
 

Uitvoerenden

Jelmer de Moed, klarinet
Boris Peters, licht
Matthijs Ruijter, geluid

Uitgangspunt voor zijn programma is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten. De jury over Jelmer de Moed: ‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’

De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

Lees op deze pagina alles over de actuele coronamaatregelen.

De meest interessante musici van morgen